Att tänka på när du bygger garage

Det finns mycket att tänka på när man ska bygga garage. Det första man bör fundera över är förstås vilken typ av garage man vill ha, om det ska vara ett dubbelgarage, ett enkelgarage eller om det kanske räcker med en carport. Man måste också bestämma om man ska bygga garaget själv eller anlita hantverkare, eftersom det påverkar priset en hel del. När man väl bestämt sig måste man börja planera allt från hur isolerat garaget ska vara till vilken typ av garageport man vill ha.

Planeringen
Innan man börjar bygga sitt garage är det viktigt att man tar kontakt med kommunens lokala byggnadskontor för att ansöka om bygglov. Först då kan man vara säker på att man får bygga garaget i den storlek och på den plats man önskar. Man måste förstås också göra upp en budget, och planera till exempel vilka material som ska användas och vad garaget ska användas till. Man kanske exempelvis vill ha plats för mer än bara bilen.

Bygget
Oavsett vilken grund man använder måste den vara stadig och ordentligt gjord. Taket måste kunna stå emot vädrets makter med regn, snö och blåst. Man får inte heller fuska med isoleringen i väggarna. Vilken typ av garageport man ska ha beror på vilka behov man har, men också tycke och smak. Det finns en del portar att välja bland, till exempel takskjutportar som är väldigt flexibla och spar utrymme, rullportar som är ännu mer utrymmessparande, och vipportar som är väldigt populära. Man kan också ha slagportar som öppnas som dörrar, och man kan välja att ha en port med sidodörr om man enkelt vill kunna gå in i garaget utan att öppna hela porten.

Inredningen
När det gäller inredningen måste man fundera över vad garaget ska användas till. En arbetsbänk är bra för den som vill kunna snickra lite, och bra förvaring för verktyg och spik kommer vara guld värt. Kanske vill man även ha gräsklipparen, barnvagnen eller trädgårdsredskapen där. Belysningen är en annan viktig del, och vill man lyxa till det kanske man sätter in ett minikylskåp och en musikanläggning.

Comments are Disabled