Att tänka på när du ska köpa nya köksluckor

Om du tycker att köket börjar se risigt ut, eller helt enkelt vill ha en förändring, så är ett byte av köksluckor det enklaste och billigaste sättet att ordna det. Men när du väl har bestämt dig för att göra slag i saken och byta köksluckor, finns det en del saker som kan vara värda att tänka på.

Hur vill du att köket ska se ut?

Om du är redan är nöjd med hur dina köksluckor ser ut, och enbart vill byta för att de börjar bli slitna och trasiga, så är saken klar. Men det kan vara värt att fråga sig om det verkligen är så att du redan är helnöjd. Kanske är det bara för att du har vant dig vid hur köket ser ut?

Har du däremot bestämt dig för en ny stil så är nästa steg att bestämma vilken stil. Kom dock i håg att köksluckor som ser jättebra ut i ett kök, eller sedda för sig, kanske inte passar ditt kök. Kom också i håg att du ska ha köksluckorna i många år. Kommer du tycka om de där coola köksluckorna lika mycket om fem år?

Många företag gör hembesök, i bland gratis, med exempel på material, mönster och färger. Ett exempel är Mälarkök i Stockholm men det finns garanterat företag som gör det där du bor också. Att sitta i köket och titta på exemplen gör att det blir mycket lättare att avgöra vad som passar och vad som ser bra ut än att titta på köksluckor på bild. De kan också mäta köksluckorna åt er, så att allt blir rätt.

Montera köksluckorna själv eller anlita företag?

Att montera köksluckor är inte riktigt lika enkelt som det verkar. Och blir monteringen inte riktigt perfekt, så kan det bli väldigt störande, och förta mycket av glädjen med det nya köket. Men om du vet att du är händig nog, så är det självklart ett billigare alternativ. Låt dock inte plånboken lura dig att överskatta din förmåga. Ett halvdåligt men gratis jobb är inte roligt i längden.

Comments are Disabled