Bra idé: speciella glasögon för datorn

Glasögon är någonting som inte är speciellt roligt, i alla fall tycker inte jag det. Men det är ändå någonting som är nödvändigt för många av oss, för att kunna se bra. Linser är inte alltid ett bra alternativ, dels för att det kostar mer, men även för att det även med riktigt bra linser kommer att leda till att ögonen ansträngs om man sitter framför en datorskärm flera timmar per dag. Då är glasögon en mycket bättre lösning, och gärna då också två par: vanliga glasögon och terminalglasögon.

Glasögon för datorbruk
Terminalglasögon är någonting som många fler borde använda än som gör det idag. Det gör faktiskt riktigt stor skillnad, dels genom att man ser skärmen och det som visas på den tydligare när man sitter framför datorn, och dels genom att ögonen inte ansträngs lika mycket – sitter man med sina vanliga glasögon för mycket framför en skärm så kan det göra att man ser lite sämre på avstånd än man normalt skulle göra.

Ett problem när man ska skaffa sig glasögon är att det kan bli riktigt dyrt. Priset för själva glasen kommer man inte undan, även om man där kan välja mellan plastglas och ”riktigt” glas, men vad gäller bågarna så finns det flera alternativ, och vill man ha ett par riktigt fina glasögon till ett okej pris så är det bäst att köpa dem på nätet.

Låna hem glasögon
Ett problem där är att det kan vara svårt att avgöra hur bågarna kommer att ses ut och kännas i verkligheten när man köper dem via nätet. Men det finns de som löst det problemet också. Hos Renoptik kan man ”låna hem” glasögon för att känna efter hur man tycker att de passar, helt gratis. En riktigt bra idé som gör att det känns säkrare att köpa glasögon på nätet. Man slipper köpa grisen i säcken helt enkelt.

Glasögon med inbyggd dator, Google Glass.

Inte glasögon för datorn, men glasögon med dator inbyggd, Google Glass.

Comments are Disabled