De 5 bästa uppfinningarna

Vad skulle du ta med dig till en öde ö? Förmodligen sådant man inte kan leva utan. Vissa saker vi dagligen använder och uppskattar är kanske inte livsnödvändiga, men de gör definitivt livet lite enklare.

Många av dessa hittar vi i köket. Det är kanske inte så konstigt, för äta är ju något vi alla måste göra. När vi är tvungna att ägna en hel del tid i köket vill vi förstås använda oss av hjälpmedel som förenklar och effektiviserar.

Tratt
Den som har försökt fylla en termos med o’boy direkt från kastrullen, vet att det med största sannolikhet kommer att hamna chokladmjölk på diskbänken också.
Tratten är så fiffig att den låter oss hälla över en större yta, och förminskar sedan hålet och leder vätskan ner i termosen, eller vad det nu är man vill fylla.

Påsklämma
Brödpåsar kommer ofta med förslutningsalternativ som är svåra eller omöjliga att återanvända. Eftersom de flesta av oss ändå vill äta vårt bröd färskt, blir vi tvungna att ta till andra metoder.
Vissa snurrar eller knyter plastpåsen, men den smarta använder sig istället av en påsklämma. Påsklämman är snabb, enkel och har väldigt lång livslängd.

Skruvkork på mjölken
Vissa mjölkförpackningar går att vika ihop, andra går inte att stänga alls. Råkar man välta omkull dem är det bara att börja torka.
Skruvkorken håller mjölken fräsh och minimerar spill. Den är även lätt att öppna, till skillnad från de andra alternativen.

Hållare för majskolv
Små plasthandtag med piggar som sticks in i majskolvens ändar gör det plötsligt väldigt enkelt att äta majskolv. Man får bra grepp, man slipper kladdiga händer, och det spelar ingen roll hur het majskolven är.

Osthyvel
Osthyveln känns ganska självklar för oss, men i andra länder lyser den med sin frånvaro. Att skära de perfekta ostskivorna med en kniv, är nog inget någon av oss skulle vilja försöka sig på vid frukostbordet. Däför förtjänar osthyveln definitvt en plats bland riktigt bra uppfinningar!

Comments are Disabled