Du måste inte köpa bil i Sverige

När det är dags att köpa en ny bil går många av oss antingen till en bilfirma eller till olika annonssajter, som till exempel Blocket eller Kvarndammen. Men det finns också andra alternativ, som på många sätt kan vara mer fördelaktiga. Förutom då att köpa en bil av en vän eller släkting, där man förmodligen får ett bra pris samtidigt som man kan lita på att personen är ärlig när det gäller bilens skick, så kan man till exempel välja att importera en bil från ett annat land. Tyskland är ett populärt alternativ eftersom utbudet där är ungefär 20 gånger större jämfört med det i Sverige. Prisnivån är också i genomsnitt 10-20 % lägre, och bilarna är i bättre skick och mer utrustade.

Enkelt och smidigt
Att importera en bil genom ett företag som till exempel importbil.se gör att att affären blir enkel och smidig. De har fasta priser på import för personbilar där det ingår transport från Tyskland till Lund, ursprungskontroll, registreringsbesiktning och kontrollbesiktning. I Tyskland är nummerskyltarna personliga, vilket betyder att en bil som importeras till Sverige inte har några skyltar, men det är inget man behöver bry sig om när man importerar via Importbil eftersom de ser till att bilen får svenska skyltar när den kommer till Sverige.

Importbil sköter kontakten med bilföretagen i Tyskland och undersöker också bilens skick och historik genom att göra en kontroll av serviceboken och kontakta den verkstad där servicen gjorts samt kontakta tidigare ägare. Endast bilar där full service är gjord hos märkesverkstäder är aktuella för inköp. Importbil kan också hjälpa till med importering av husbilar och motorcyklar. När det gäller personbilar ligger fokus på lyx- och sportbilar som är välutrustade och som det finns ett begränsat antal av i Sverige, men det finns inget som hindrar att man tar kontakt med dem och berättar om sina önskemål även om man är ute efter en lite vanligare bil.

Comments are Disabled