Höstgott

Det har blivit höst, en av mina favoritsäsonger och snart är det helg, det innebär ledig tid och möjlighet att hoppa i stövlarna för att sedan gå på jakt efter skogens guld hela helgen. Jag älskar kantareller och skulle kunna äta flera kilon varje dag om jag fick! Hur som helst så tänkte jag dela med mig av ett av de godare men också väldigt enkelt recept som jag har på just kantarellsoppa. Den smakar absolut godast om man har alldeles färska kantareller!

Till fyra portioner behövs:
1 liter  kantareller
1 matsked  smör
1  gullök
1 tärning kycklingbuljong
3 dl  matlagningsgrädde
4 dl  vatten
Salt och peppar
Timjan

Först måste man rensa kantareller och skära dem i mindre bitar. Finhacka sedan löken och fräs den i smör en stund, tillsätt kantarellerna och stek tills de mjuknat, därefter tillsätter du resten av ingredienserna. Koka allt på svag värme i en kvart och ta bort eventuellt skum då och då. Mixa soppan och servera sedan med timjan som dekoration. För att få rätten ännu mer matig kan man servera grovt nybakat bröd till, godare blir det knappast!

Comments are Disabled