Prioritera fotografen!

Vad vill du ha ut av ditt bröllop? Förutom en trevlig dag med fina kläder, två ja:n i kyrkan och en god tårta så är svaret antagligen fina minnen. Minnen i form av tankar och känslor kommer man förstås alltid att ha, men fysiska minnen är svårare. Det som allra bäst berättar om hur dagen var, både för er och för eventuella barn och barnbarn, är förstås fotografier. Med kort från bröllopsdagen kan ni visa och minnas tillbaka till den speciella dagen, och i efterhand kommer ni att tacka er lyckliga stjärna att ni faktiskt la ner tid och pengar på att hitta en riktigt bra fotograf istället för att bränna hela budgeten på sådant som ni bara hade glädje av under en enda dag.

Så vad ska man då tänka på när man letar bröllopsfotograf? För det första så måste man förstås ha en budget för hur mycket det får kosta. Olika fotografer kostar olika mycket, men man bör inte vara dumsnål. Precis som med allt annat så är det ofta så att man får vad man betalar för. För det andra så gäller det att hitta en fotograf som passar de önskemål man har. Fotografer har olika stilar, och vill ni ha lite tokroliga, spontana och lekfulla bröllopsfoton så ska ni inte välja en fotograf som föredrar att ta uppställda porträttbilder.

En annan viktig sak att tänka på är att vara ute i god tid. Populära fotografer, som till exempel Lena Larsson – en riktigt bra bröllopsfotograf – blir snabbt uppbokade, och ni kan räkna med att det finns fler som ska gifta sig på samma dag som er. Det gäller alltså att inte vänta och tänka att det nog löser sig, utan att ta tag i det ganska tidigt i planeringen så att ni har chans att hitta en bröllopsfotograf som verkligen känns rätt och som är ledig på det aktuella datumet.

Comments are Disabled