Roligare träning

Alla vill vi komma i bättre form, men många av oss tycker inte om vägen dit. Att träna är inte bara ansträngande; det är också, enligt många, tråkigt. Men det behöver inte vara på det sättet. För det finns faktiskt en hel del olika träningsmetoder som inte bara är effektiva. De är också roliga. Vad man tycker är roligt är givetvis individuellt, men det finns vissa träningsformer som nämns mer än andra när man talar om rolig träning.

Om man har någon att träna med, så är squash ett alternativ. Squash är även något som man kan spela ensam; ungefär som att stå där på garageuppfarten med ett tennisracket och spela mot garageporten. Squash är ett snabbt och explosivt spel, som alltså kräver mycket energi. Det är på så sätt en utmärkt träningsform. Samtidigt är det också mycket roligt. Om man har någon att spela med, och det finns en squashlokal i närheten, så är det definitivt en av de mer effektiva och roliga träningsformerna.

Ett ytterligare exempel på träning som många tycker är underhållande är spinning. Spinning är, i princip, en motionscykel. Att det kan vara roligt låter kanske konstigt. Men att träna spinning i grupp är något som många uppskattar. Och tränar man spinning hemma, så finns det flera sätt att underhålla sig själv; till exempel att titta på TV samtidigt som man tränar. Det finns även speciella spinning-videor, som gör att man får en egen instruktör med sig när man tränar hemma. Spinning är dessutom en mycket effektiv träningsform, som tränar i stort sett hela kroppen.

Comments are Disabled