Säker dejting

Alla bra dejtingsajter har en mängd inbyggda säkerhetsfunktioner. Det kan till exempel handla om att man som ny medlem måste uppge sitt personnummer och att man måste vara bosatt i Sverige. Många sajter har även personal som granskar alla medlemsprofiler manuellt innan de publiceras. Sammantaget kan man säga att dejtingsajternas säkerhetsfunktioner gör att medlemmar med ohederliga avsikter inte blir långlivade på sajterna. Risken finns dock alltid att någon tar sig igenom nätet. Därför ska du alltid vara mycket noga med din personliga integritet på dejtingsajterna. Här är fem tips du bör ta till dig för att vara säker på att uppleva en säker dejting på nätet oavsett om du väljer en lite mindre och mer nischad dejtingsajt såsom exempelvis 40pluskontakt.se eller en av de större dejtingsajterna som Match.com eller liknande.

Lämna aldrig ut personliga uppgifter (här inkluderas uppgifter som adress, telefonnummer, kreditkortsnummer och liknande).

Var skeptisk mot andra medlemmar som verkar omåttligt förtjusta i dig från första stund. Det är lätt hänt att man blir glad över uppmärksamheten, men risken finns att det är någon som enbart har ohederliga avsikter. Det finns tyvärr många exempel på medlemmar som har blivit lurade på ganska stora belopp av oärliga medlemmar.

Skicka meddelanden genom dejtingsajtens meddelandefunktion, inte via din privata e-postadress. Detta gäller åtminstone i början av en spirande kontakt. Först när du upplever att du får en bra kontakt med en annan medlem bör du lämna ut din e-postadress.

Ignorera medlemmar som ständigt verkar föra upp ekonomi och pengar i meddelanden. Risken finns att det är en medlem som vill lura dig på pengar genom att spela på din godhet och medkänsla.

Sätt alltid din egen trygghet i främsta rummet. Om du får kontakt med en medlem som inte visar dig den respekt du kan kräva, så avsluta kontakten omedelbart. Du har också alltid möjligheten att rapportera medlemmen till dejtingsajten.

Comments are Disabled