Skillnad på uterum och uterum

Ett uterum är något som fler och fler villaägare funderar på att skaffa. Men att bara säga uterum säger inte så mycket. Uterum kan betyda en hel mängd olika saker; alltifrån något som kan användas året runt – en så kallad vinterträdgård – till en veranda som fått enkelglas, för att hålla regnet ute, men inte så mycket mer. Denna skillnad reflekteras då givetvis också i priset – inglasning är betydligt billigare än uterum, och många väljer också det alternativet. Vad man väljer bestäms av flera olika faktorer, och inte enbart pris. En vinterträdgård är det dyraste, men inte nödvändigtvis det bästa. Om man använder bostaden enbart som sommarstuga, vad har man då för nytta av ett uterum som kan användas vintertid?

Sedan så beror det ju en del på vad man har att arbeta med. Har man en välbyggd veranda, så kan den enklaste lösningen vara att helt enkelt glasa in den. Använder man sig av dyra isolerglas, och kanske lägger in mattor, så kan det vara tillräckligt för att förvandla det hela till ett fullvärdigt uterum. Det kanske inte kommer att kunna användas under vintern, men det är smällar man får ta. Sett till priset har man fått en riktigt bra produkt. Inglasning av existerande veranda är en budgetlösning, som räcker långt.

Men vill man ha ett riktigt fullgott uterum får man nog sikta på att bygga från grunden. Och det är ju inga problem med att ha både veranda och uterum; verandan blir ju inte sämre för att uterummet också finns. De båda får då lite olika användningsområden, och det är det ju inga problem med. Snarare är det lite lyxigt. Verandan kan man använda när solen skiner, och man vill grilla utomhus; uterummet när det börjar bli lite kallt och rått, men man ändå vill kunna njuta av det solsken som, trots allt, finns där.

Comments are Disabled