Sugen på flugfiske? Gå en kurs!

Om du har funderat på att prova på flugfiske så är det en god idé att börja med att gå en kurs i ämnet. Det är nämligen inte bara att ställa sig i vattnet och slänga lite med fiskelinan – i alla fall inte om målet är att få fisk. Eftersom flugfiske går ut på att man med hjälp av flugan ska likna den föda som fisken äter, alltså de insekter som fiskarna tar, så finns det en hel del saker att tänka på. Och det gäller inte bara vilken fluga som ska användas när och var – det är en hel vetenskap i sig – utan det handlar också om saker som kastteknik, vilken tid på dygnet som är den bästa och var man ska stå. Man måste ha den rätta utrustningen och man måste kunna läsa vattnet.

Flugfiske i Dalarna
Att gå en flugfiskekurs är alltså att föredra om man är nybörjare, och i vackra Dalarna, närmare bestämt i högaktuella Älvdalen (där prinsessan Sofia har vuxit upp) kan man hitta olika flugfiskekurser som passar både oerfarna och rutinerade flugfiskare. Älvdalens Fiskecenter erbjuder bland annat grunderna i flugfiske, påbyggnadskurs och flugfiskeweekend med guide. Dalarna bjuder verkligen på fantastisk natur och Älvdalen och fiske går hand i hand. Älvdalens fiske bjuder både på strömmande vatten och mängder med sjöar och tjärnar. Österdalälven är framförallt känd för sitt fina harrfiske, men även fisket efter öring kan vara riktigt bra. I sjöarna trivs röding, öring, gädda och abborre.

Från fluga till fisk
Med nödvändiga kunskaper om flugfiske har du sedan verktygen du behöver för att dyka ner i en ny och spännande hobby. Det finns förstås också massor av böcker i ämnet, både om själva fisket och om flugorna. Flugbindning blir ett sidointresse för många flugfiskare. Det är ju trots allt roligare att få fisk på en fluga som man själv har tillverkat, och det finns hur mycket som helst att lära sig och grotta ner sig i när det kommer till fiskeflugor.

Comments are Disabled