Tankar om hus

Sitter här sent på kvällen, ensam i soffan. Familjen har gått och lagt sig, och jag är väl i ärlighetens namn inte så långt efter.

utsikt från vackert pilgrimshus

Vacker utsikt från ett hus

Sitter och funderar på det här med hus. Vi har nämligen börjat fundera på att antingen köpa ett hus, eller att bygga eget. Det finns en hel del fördelar och nackdelar med de båda alternativen och det känns faktiskt nästan som att vi byter åsikt från dag till dag. Om vi beslutar oss för att bygga eget hus från grunden så är min sambo mest inne på att köpa ett kataloghus medan jag nog förmodligen lutar mer åt att ha ett uppritat istället, ett s.k. arkitekthus.

Jag har kollat runt en massa på jakt efter bra hustillverkare och har hittat en hel del information på olika forum och jämförelsesidor på nätet. Bygga Hus, Arkitektritade Hus och Hus tycker jag har riktigt bra med info, speciellt i forumen som finns. Visst, det är lite mycket amatöråsikter här och var men i allmänhet så känns det som jag kan lita på dem ändå.

Är det någon av er läsare som har någon erfarenhet av att bygga ett eget hus? Något man bör tänka på? Jag känner väl rent spontant att det förmodligen är lättast att köpa en tomt av husföretaget vi anlitar. Det finns ett gäng jag hittade där på arkitektritade-hus.se som verkar ha tomter i närheten (om nu deras sidor är uppdaterade, det lär man ju ringa och kolla) och det känns som en smidig lösning. Å andra sidan kan man kanske hitta en billig tomt som har ett bättre läge men är till exempel backig eller stenig, så får en arkitekt rita ett hus som tar hänsyn till det helt enkelt.

Valen är många, och inte blir de färre. Kanske bäst att sova på saken – ännu en natt.

Comments are Disabled