Vilken matkasse är bäst?

Fick en liten chock när vi fick det senaste kontoutdraget och började räkna lite på hur mycket vi lägger på mat här i familjen. Två vuxna och ett barn som äter för femtusen kronor i månaden är kanske inte sådär jätteovanligt eller jättemycket, men frågar ni mig så är det på tok för mycket pengar att lägga på mat varje månad!

Missförstå mig rätt – jag tycker absolut att mat måste få kosta, och vi äter bra mat i vår familj. Står vi och väljer mellan konventionellt och ekologiskt så tar vi alltid det ekologiska, och vi väljer hellre saker med lite kortare hållbarhet än sådant som är fullproppat av E-ämnen.

Men hur som helst så har tankarna blivit allt starkare kring det här med matkassar. Några av våra vänner har provat dem med varierat resultat, vissa är jättenöjda medan andra inte tyckte att de kunde få till middagar som passade hela familjerna. I och med vårt barn så känns det lite extra känsligt. Har sett vissa matkassar som är specialdesignade med just barn i åtanke, men det känns som väldigt mycket vit pasta, ljust bröd och enkla men starka smaker. Precis sådant som vi inte riktigt vill att vårt barn ska vänja sig vid alltför mycket.

Har kollat runt lite på diverse siter som jämför olika matkassar men har ännu inte helt bestämt mig för vilken vi borde köra med. Är det någon av er läsare som har några tips och tankar kring vilken kasse som är att föredra? Kanske kan ni till och med rekommendera någon leverantör?

Det blir ju extra svårt med tanke på att alla inte levererar matkassar dit vi bor, men vi får helt enkelt välja mellan det utbud som finns tillgängligt i vårt område antar jag. Om inte annat så har jag förstått att både Coop och ICA förmodligen ska börja leverera matkassar snart?

Comments are Disabled