Dags att installera nya fönster

Vi har länge gått i tankar om att installera nya fönster här i vår 60-talskåk. I vintras var det ingen lek när det var som kallast: det drog rätt rejält från vardagsrumsfönstret, men även sovrumsfönstren är gamla och otäta. Jag tänker att det kan vara en bra idé att passa på nu när det fortfarande är varmt ute: visserligen verkar det inte vara någon större fara att byta fönster även vintertid från vad jag har läst mig till på diverse forum men det är ju ändå skönt att slippa hela den procedur som det ändå innebär.

Har läst mig till en del om fönsterbyten och hur det är att installera fönster i tegelhus och det verkar som att karm-i-karm är det som gäller om man inte vill dras med en massa dyra kostnader för uppkap och annat otrevligt som kan gå snett. Även om fönstermontören kanske står för det hela om något går fel så är det ju inte direkt kul att stå med ett gapande hål i fasaden längre än nödvändigt ens under sommaren…

Min sambo är inne på fönster med spröjs men själv vete katten. Är det någon av er som har med spröjs och är nöjda? Själv tänker jag att det mest blir en massa merarbete när det kommer till underhåll och putsning. Materialet vi valt är dessutom pvc-fönster så då verkar det kunna bli lite svårt att få till spröjs som ser bra ut samtidigt som den är smal nog att inte påverka ljusinsläppet nämnvärt.

Ja som ni ser så är det en del som måste göras klart och bestämmas innan det ens kan bli tal om att ta in offerter. Hur lång tid tror ni att det tar från det att man begär en offert till dess att de nya fönstren kan vara installerade?

Comments are Disabled